Fedme i barndommen

appetite

Fedme hos børn er blevet almindeligt i mange lande. For eksempel er det vurderet, at fedme hos børn og voksne i USA er steget med mere end 30% i løbet af de sidste 10 år alene.

Årsagerne er indlysende. Børn er udsat for den overvægtige livsstil fra alle sider. Mange familier har erstattet højt fedtstof, højt sukker junkfood og læskedrikke til regelmæssige velafbalancerede måltider. Eller de har simpelthen holdt op med at forberede måltider i hjemmet – andelen af ​​fødevarer, som børn forbrugt fra restauranter og fastfood forretninger steg med næsten 300% mellem 1977 og 1996.

Børn er også målene for en konstant spærring af reklame, der fremmer højt behandlet junk food. Og i mange tilfælde er den normale fysiske aktivitet, der har været en del af barndommen i mange generationer, blevet begrænset af bekymringer for sikkerhed eller helt erstattet af stillesiddende aktiviteter som at spille videospil eller se fjernsyn.

Konsekvenser af barndommen fedme

Fedme er aldrig en god ting. Men fedme hos børn er særligt dårlig. Når fedtceller er skabt i kroppen, kan de ikke slippes af med normal slankekure eller øget fysisk aktivitet. Så et overvægtigt barn bærer normalt deres fedme igennem i voksenalderen.

På den anden side, hvis et barn lærer gode vaner til kost og motion som børn, vil de med stor sandsynlighed bære disse vaner og denne viden til voksen alder.

Der er ingen tvivl om, at der er et stort problem, og det kan ses overalt. Skaden forårsaget af børn er skyld i hurtigmatudtag, fjernsyn, computere, iPads og videospil. Mens disse er alle strålende opfindelser, fører de til fedme i barndommen. Vi skal indse årsagerne for at udvikle en ægte løsning.

Hvor mange forældre, der har lov til at elske deres børn, fører eksempel? Ved du hvor og hvad dine børn gør lige nu? Mange forældre gør det ikke. Ofte løber fedme i familien. Det er ofte forældre, der angiver et dårligt eksempel ved at overlade sig til usundt, opfedningsmat. Som sådan får deres børn aldrig en sund opdragelse. Undersøgelser har vist, at fedme hos børn er meget mere almindeligt, hvis de har overvægtige forældre.

Der er imidlertid en meget enkel løsning på fedmeepidemien. Det begynder med forældrene. Det er forældrenes ansvar at elske og værdsætte deres børn og lede af eksempel. Når et barn er født, er det bedst at amme barnet, før de skiftes til et blandingsfoder. Når barnet vokser, er motion og en aktiv livsstil meget vigtig. Enkle ting gør en stor forskel. For eksempel kan familier gå til parken eller skovene, marker, strande, sportsklubber og andre steder.

Tillad tid til fjernsyn og computeren, men begræns det. Der er så mange måder at undgå barndommen fedme, men det er en moder af uddannelse fra forældrene (de skal gøre sådanne ting klare for deres børn). Mens læger og regeringen kan gøre meget, skal det begynde med forældrene.

Mens gener, miljøfaktorer, følelser, depression og alder kan spille en rolle i barndommen fedme, er det forældrene at være kærlige, venlige og forståelige over for deres børn. Det er en forælders pligt at gøre sådanne ting for deres børn.

Lad ikke overspisning, inaktivitet eller fastfood være normen i dit hjem. Det vil føre til barndommen fedme. Undgå det som pesten. Fastfood forretninger er meget farlige for vores helbred, så undgå dem så meget som muligt.

obesekidOftest ignorerer forældre de tidlige tegn på fedme hos deres børn ved at fortolke tegnene som indikatorer for godt helbred og gode spisevaner. Men fede børn er ikke nødvendigvis sunde, ligesom mager børn ikke er blottet for sundhedsmæssige problemer. Oftere end ikke, kan et overvægtigt barn falde bag sine lændere jævnaldrende i den normale udvikling af mange fakulteter. Faktisk er fedme i barndommen en mere alvorlig bekymring end fedme under voksenalderen, fordi et overvægtigt barn ofte vokser op for at være en overvægtig voksen; derved sikre en livslang tilknytning til fedme relaterede sygdomme. Hvis årsagerne til fedme ikke kontrolleres i barndommen, bliver fedmehærdningen næsten umulig, når barnet vokser til en voksen. Jo længere perioden af ​​fedme er, jo vanskeligere bliver det for kroppen at kaste væk fra den vægt, den er blevet så vant til at bære.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s